Boktips - investera i kunskap

Investerare läser. Här är ett personligt urval av böcker med fokus på aktier, investeringar och trading. Jag har bara valt böcker som fortfarande är i tryck. Många anses som klassiker eller oumbärlig referenslitteratur, några är kultböcker, ett par är skönlitteratur. De flesta av böckerna bör finnas i bokhyllan hos alla investerare.

 

”I hela mitt liv har jag inte träffat en vis människa som inte läser hela tiden. Inte en enda. Du skulle bli förvånad om du visste hur mycket Warren och jag läser. Mina barn skrattar åt mig, de tycker jag är en bok med ett par ben som sticker ut.”

 – Charlie Munger

 

 

Legendariske fondförvaltaren Peter Lynch skriver på ett enkelt och underhållande sätt om hur han hittar köpvärda aktier. Investera i det som du förstår dig på och möter i ditt vardagsliv. En lättläst och läsvärd klassiker om sunt förnuft på aktiemarknaden.
Författare: Peter Lynch

Köp boken på Adlibris
Köp boken på Bokus

Tradingguiden är en omfattande bok som riktar sig till både investerare och traders. "Den som bara tänker läsa en enda bok om finansmarknaden och aktiesparande i sitt liv ska absolut välja denna." (Aktiespararen)
Författare: Jonas Bernhardsson

Köp boken på Adlibris
Köp boken på Bokus

Michael Lewis berättar en fängslande historia om hur modern robothandel på finansmarknaderna fungerar och hedgefondernas till synes besynnerliga jakt på avstånd till servrar och nanosekunder.
Författare: Michael Lewis

Köp boken på Adlibris
Köp boken på Bokus

En klassiker och en av mina personliga favoriter. En välskriven och mycket rolig halvdokumentär om åttiotalet i allmänhet och obligationshandlarna på investmentbanken Salomon Brothers i synnerhet. Berättelser från en galen tid.
Författare: Michael Lewis

Köp boken på Adlibris
Köp boken på Bokus

”Det mest värdefulla som en investerare kan göra är att läsa. Har du lagt märke till att de stora investerarnas kontor är fulla av böcker, inte dataskärmar?”

– Ian Cassel

©2019 Investeraren.se. All Rights Reserved. Producerad av OJ Form & Kommunikation.

Search