Investeraren

Investeraren är en heltäckande handbok för både investeraren och tradern. Lär dig fundamental och teknisk analys, företagsanalys, börspsykologi och hur man investerar som proffsen.
Författare: Jonas Bernhardsson


Köp boken på Adlibris
Köp boken på Bokus

Investeraren – Allt du behöver veta om finansmarknaden ger dig förståelse för hur konjunktur, förväntningar, finans och penningpolitik påverkar börsen. Du lär dig hur finansiella marknader fungerar (och inte fungerar) och får veta mer om historiska bubblor och krascher från holländska tulpanlökar på 1600-talet till it-bubblan och Lehman Brothers.

Du får omfattande kunskaper om aktier, obligationer och derivat. Här finns utförliga förklaringar av fundamental och teknisk analys, affärsmodeller, investerarens psykologi och olika placeringsstrategier. Du lär dig tolka bokslut och nyckeltal, hur man hittar de bästa aktierna, minskar riskerna och undviker fallgroparna. Boken innehåller alla de verktyg du behöver som investerare.

Investeraren publicerades första gången 1996 (med titeln Tradingguiden). Boken har bilvit ett standardverk för många investerare genom åren.

Läs också:

Pressröster

”Investeraren är härlig läsning för den som är intresserad av finans. Intressant historik kring börshandelns brokiga och bubbliga historia samsas med mer undervisande partier. Boken har en lätthet och lustfylldhet över sig. Perfekt att ha liggande som uppslagsverk.”
– BTJ (Bibliotekstjänst)

”En oumbärlig bok för dig som vill begripa finansmarknaderna. Den är pedagogisk, rolig, välskriven och ger nyttiga perspektiv. Jonas Bernhardsson visar med en rad underhållande exempel att på börsen går historien alltid igen, pinsamt nog.”
– Veckans Affärer 

”Den som bara tänker läsa en enda bok om finansmarknaden och aktiesparande i sitt liv ska absolut välja denna. En läsupplevelse och en njutning att ta sig igenom pärm till pärm.”
– Aktiespararen

”En klassiker om att höja avkastningen och undvika psykologiska fallgropar.”
– Akademibokhandeln

”En intressant bok för alla aktörer på marknaden. Den behandlar både fundamental- och teknisk analys på ett komplett sätt. Boken är mycket läsvärd.”
– Dagens Industri

”Ger en målande och lättförståelig bild av aktiemarknaden. Fängslande beskrivningar och krascher håller läsaren i ett järngrepp. Boken kan varmt rekommenderas för den som på ett intressant och lärorikt sätt vill lära sig mer om aktiemarknaden och vad som styr den.”
– Börsveckan

”En överraskande intressant och underhållande bok för dig som vill investera. Heltäckande och lättläst.”
– Aftonbladet

”Den som vill veta mera om den ekonomiska värld som vi lever i kan med fördel läsa den nyutkomna boken Investeraren. Bernhardsson har ett spänstigt språk och förklarar pedagogiskt och stundom humoristiskt.”
– Östra Småland

”Du är sugen på att bli en framgångsrik aktör på börsmarknaden men saknar en del grundkunskap? Då har vi ett bra boktips. Nyttig läsning för den som vill investera på börsen.”
– Café

”Omväxlande, spännande, rolig och lärorik. För den som vill förstå spelet på marknaden och hur man investerar framgångsrikt i aktier. Oerhört intressant läsning!” 
– Gotlandstidningen

”En absolut favorit. Det är inte ofta en initierad bok om aktiemarknaden, aktiesparande och optionsmarknaden är en sådan underhållande läsning.”
– Aktiespararen 

Uppsnappat på sociala medier

”Utan tvekan den bästa investerarboken skriven på svenska och egentligen den enda man behöver de första åren på börsen.”

”Grym bok!”

”Jag läser just nu Investeraren av Jonas Bernhardsson, aktieboken som tidigare kallades Tradingguiden. Den är riktigt bra måste jag säga, och otroligt komplett. Är det en bok du ska köpa så tycker jag du ska köpa aktieboken Investeraren.”

”Jonas bok är mycket bra, har en hedersplats i bokhyllan.”

”Fruktansvärt bra och komplett bok! Rekas till… alla.”

”En otrolig upplevelse på cirka 450 sidor. Lärorikt, inspirerade och intressant – på så många sätt. Den här boken passar spar-, ekonomi,- aktie- och fondintresserade som handen i handsken. Klar läsrek!”

”Världsklass att läsa innan man börjar investera, lika bra efter några år bakom spakarna också”

”Favoritböckerna.”

”Boken är heltäckande och introducerar läsaren till de mest väsentliga grenarna av finansmarknaden. Detta i form av flockbeteende, fundamental analys, teknisk analys, börsens historia samt författarens egna erfarenheter med mera.”

”Den bästa bok som skrivits =)”

”Detta är en otroligt välskriven och intressant bok. Alla borde läsa den! Jag förstår inte hur en bok inom denna genre kan vara rolig, men det är den. Rekommenderar starkt!”

”Av alla hajpade finansböcker på Twitter så får jag säga att din är den mest kompletta och innehållsrika. En bok jag varmt kan rekommendera till andra.”

”Investeraren är i ett väldigt trevligt, matnyttigt och lättläst format.”

”Boken anlände i veckan! Har ni inte läst den så rekommenderar jag den till tusen solar.”

”En av våra favoriter i detta segment är Investeraren : allt du behöver veta om finansmarknaden av Jonas Bernhardsson. Boken är skriven med humor och innehåller väldigt mycket matnyttig info. Funkar både om du är nybörjare på börsen samt en medelerfaren investerare.”

”Högsta betyg.”

”Morgan Housel är riktigt bra men tycker om cj_bernhardsson bäst”

”Ska man läsa en bok om aktiemarknaden, så är det boken Investeraren av Jonas Bernhardsson.”

”Finns bara en enda bok man behöver läsa. Investeraren.”

”Investeraren är en väldigt välskriven och omfattande bok om investeringar i aktier och andra instrument på börsen, ett gediget standardverk. Om du endast ska ha en bok om aktier och investeringar på börsen så är det kanske just denna.”

”Ett gediget standardverk.”

”Ett mästerverk. 5/5.”

”Lyssnar främst på Storytel men denna pärla förtjänar en plats i bokhyllan.”

”Innan du ens funderar över någon annan bok i sammanhanget, så bedömer jag ”Investeraren” att kunna vara de bäst grundläggande att börja med idag.”

”Tar en liten paus från allt kaos just nu och njuter av en Whiskey sour och @cj_bernhardsson bok.”

”Måste man välja bland all skyhög kvalitet så är det den som ska läsas :)”

”Nu är även jag en i klubben!”

”Har börjat läsa den för ca 8 månader sedan men har inte vågat läsa ut den då den är så intressant.”

”Investeraren” – den bästa av alla introducerande böcker jag läst om aktievärlden. Och i detta fall, läst om, och om.”

”Skulle du tvinga mig välja någon bok att rekommendera så blir det Investeraren av Jonas Bernhardsson för dig som har lite mer tid och vill få en bok som täcker det mesta.”

”Investeraren är svensk klassiker för alla med ett intresse av kapitalplacering”

”Dette er nok et MESTERSTYKKE av Jonas! Tusen takk for en meget god bok med høyt nivå på innholdet! Det er en bok som burde vært i alle bokhyller og de fleste investerere sitt hjem.”

”Älskar den här boken.”

”Investeraren innehåller all grundläggande kunskap på ett relativt lättförståeligt språk. Svensk investeringsbibel.”

”Grym bok och gillar framförallt att Jonas väver in sin humor i boken så att den därigenom får en personlig touch. Inte så ofta man sitter och småler så mkt när man läser en finansbok.”

”Mkt mkt bra bok.”

”Bästa boken som jag har läst!”

”Investeraren bör ha en given plats i mångas bokhyllor.”

”Ingen aktiesparares bokhylla är komplett utan ett exemplar av Investeraren! Verkligen rekommenderad bok.”

”En av våra favoriter i detta segment är Investeraren: allt du behöver veta om finansmarknaden av Jonas Bernhardsson.”

”Köp Bernhardssons bok om ni inte har gjort det. Kapitlet om historiska börsbubblor och krascher är väldigt underhållande.”

”Makalöst välskriven bok! Lättläst.”

”Mycket genomtänkt bok som går igenom aktier och aktiemarknaden från a till ö. Rekommenderas starkt för nybörjare och även de som håller på med aktier.”

”Jonas ”Investeraren” är en klar favorit. Ett mästerverk.”

”Rekommenderar alla nybörjare som ber om tips att köpa Investeraren i första hand.”

”Fantastisk författare & bok.”

”Finns bara en enda bok man behöver läsa.”

Om du bara fick välja en bok om aktier och investeringar, skulle jag rekommendera denna. Ingen aktiesparares bokhylla är komplett utan ett exemplar av Investeraren! Verkligen rekommenderad bok.

”Kanonbok!”

”Mycket bra bok som berör alla aspekter av investeringar; psykologi, resultaträkningar, diskonterade kassaflöden, börshistoria och mycket mer! Alla har något att lära av denna bok, vare sig man är gammal i gamet, eller ny.”

”Grymt läsvärd bok!”

”Läste ut investeraren igår, kan rekommendera den varmt till alla som är intresserade av börsen och finans.”

”För att färska upp kunskapen har jag läst flertalet böcker! Ingen har varit så konkret, givande och fängslande som Investeraren!”

”Helt fantastisk, bästa börsboken av alla!”

”Bästa finansboken jag läst också. Kommer helt klart stå i hyllan hela livet och bli öppnad lite då och då!”

”Det första du borde läsa om du vill komma igång med investeringar!”

”En av de bästa böckerna….”

”Det här är hittills en av de 2 bästa böcker jag har läst på svenska inom aktier.”

”Stark rekommendation!”

”Helt suverän! Fullproppad med allt som rör börs och mer därtill.”

”En riktigt bra bok att växa in i som investerare. Den har grunderna, historia, psykologi och lite mer avancerade bitar.”

”Riktigt bra bok.”

”Avslutar en produktiv dag med kvalitetsläsning.”

”Mycket läsvärd bok!”

”Jag vill tacka dig för en riktigt bra bok! Rena nöjet/njutningen att läsa den. Jag hade svårt att sluta läsa. Nu ska jag läsa om den igen :)”

”Boken är ett underverk!”

”Underhållande, bred, lärorik, intressant. Rekommenderas för alla som vill få ett grepp om olika saker inom handel med aktier.”

”Nu har tomten varit här och jag hade visst varit snäll i år också!”

”Inte många fysiska böcker klarar hela vägen till min bokhylla i dessa e-tider. Här är en av dem. Bra skriven och en viktig läsning för alla nivåer.”

”5+ av 5 möjliga.”

”Fantastisk bok”

”Tack för en riktigt bra bok som var ett rent nöje att läsa. Har precis läst ut ”Investeraren”! Kul att som avslutning läsa att man har samma personlighetstyp som Warren Buffet och ser därmed fram emot min kommande förmögenhet!”

”Kan varmt rekommendera!”

”Om man ska läsa en enda bok om finansmarknaden vill jag påstå att Investeraren är det perfekta valet.”

”Investeraren är en bra start, fantastiskt bra bok.”

”Bästa finansboken jag läst. Borde alla läsa”

”Den här. Den var även den bästa förra året. Kommer nog bli den bästa även nästa år.”

”Jag tror detta kan bli finansmarknadens motsvarighet till Klas Eklunds ”Vår ekonomi”.

”Överlägset mest kompletta och bästa bok.”

”Kan starkt rekommendera boken för dig som vill ha en gedigen bas kring aktier och andra värdepapper. Det är alltid ett nöje att läsa Jonas böcker.”

”Tack för en fabulöst bra skriven bok!”

”Tips på en informativ, pedagogisk och lättläst bok om allt du behöver veta om finansmarknaden.”

”Boken ger verkligen en bra insikt i både investeringar och trading och enkel att ta till sig utan att bli FÖR enkel. Snyggt balanserat!”

”Fantastisk bok som jag bläddrar i frekvent :)”

”I dessa kaotiska tider skulle jag vilja slå ett slag för böcker i första hand.”

”Väldigt bra bok.”

”Hundra sidor in och jag är fast.”

”Precis läst klart cj.bernhardsson bok och måste säga att det var en av dom bästa böcker jag läst om finansmarknaden. Älskar hur Jonas inte ’talar ner’ på läsaren vilket jag ibland känner att andra författare gör som skriver om liknande ämnen!”

”Det där är en riktigt bra bok.”

”Förmodligen den bästa svenska boken som finns om börsen och investeringar.”

”Mycket trevlig och lärorik bok.”

”Läste klart den idag. Väldigt bra grundbok som kändes komplett med många delar som andra böcker utelämnar. Ska man bara ha en bok så är det denna!”

”Kom en lass med böcker, vore väl tjänstefel av mig att inte ha samtliga av @cj_bernhardsson”

”Ett allmänbildande mästerverk.”

”Det är den i särklass bästa svenska boken om investeringar som jag har läst.”

”Köpte och läste bok Investeraren nyligen och kände att den borde jag ha läst för 10 år sedan. Heltäckande och lätt att ta till sig.”

”Då har man blivit hedrad med en plats i The Library Bar på klassiska Hotel Ambassade i Amsterdam. Väldigt roligt!”

”En av de absolut bästa.”

”Investeraren är i ett väldigt trevligt, matnyttigt och lättläst format.”

”Enig! Bra bok!”

”Tack för boken INVESTERAREN som går igenom detta mkt pedagogiskt o lättläst. Kan starkt reka till alla som har d minsta på finansiella marknaden att göra.”

”Botar lite bakfylla med Investeraren.”

”Riktigt bra välskriven bok som tar upp allt du kan tänkas behöva innan du börjar investera i aktier.”

”Den näst bästa boken som skrivits på svenska inom aktier. Den bästa är den om olika investerare som Jonas också skrivit.”

”Tack för att du gett världen chansen att få läsa Investeraren, en av de nyttigaste böcker jag läst och ett måste för alla som vill syssla med det här.”

”Har precis läst den! Mycket bra och givande både för nybörjare och de som har en del förkunskaper.”

”En bok jag kan rekommendera för dig som är intresserad av aktier och börsen.”

”Precis läst ut, riktigt bra bok, förklarar allt på ett otroligt bra och begripligt sätt!”

”Annars kan du läsa allt av Bernhardsson, Peter Lynch, Philip Fischer, Warren Buffett, Benjamin Graham.”

”Hur hanterar man virusoro på bästa vis, beställer una cerveza och lägger sig vid poolen med en bra bok.”

”Kloka och pedagogiska ord från författaren Jonas Bernhardsson som nyligen skrivit boken Investeraren – Allt du behöver veta om finansmarknaden, som rättvist fått lysande betyg och recensioner.”

”Boken är helt fantastisk på att fånga upp mycket om och kring börsen. Stort tack för en riktigt bra bok.”

”Harmen Snel är chefsarkivarie på Amsterdam stadsarkiv, TV-kändis och kan allt om Amsterdams historia.”

”Äntligen kom den fram!”

”Och en bild på tre böcker som jag också slår upp flera gr/år.”

”Helgen räddad.”

”Nu har jag läst klart cj.bernhardsson’s Investeraren, fantastiskt bra bok som alla bör läsa, oavsett nybörjare eller erfarna!”

”Fyra av mina favoriter där de två första är perfekta att börja med.”

”Svårt att hitta en bättre och mer omfattande bok:”

”Först läs två böcker av Jonas Bernhardsson “Investeraren” (den uppdaterade Tradingguiden) och “Investera som mästarna: från Aktiestinsen till Soros.”

”Heltäckande, saklig och ibland tom rolig!”

”Har du minsta intresse av ekonomiska investeringar och/eller finansmarknaden, läs då denna bok!!!”

”Läsarservice. Boksignering mot en öl.”

”Heltäckande och riktigt bra. Ska man bara ha en bok om investeringar är detta en stark kandidat!”

”Bland de första börs-böcker jag läste. En fullmatad all-round bok och uppdaterade upplagan håller måttet. Stark rekommendation!”

”Riktigt bra bok!”

”Dessa två är fantastiska böcker att starta med, i mina ögon. Peter Lynch läser man för att väcka nyfikenheten & få en överblick. ”Investeraren” är mycket bredare – en bok du kan växa in i över tid, då vissa kapitel är mer komplexa.”

”Superskönt med en nyinköpt bok och nya insikter! Väl författat!”

”Fruktansvärt bra bok som jag läst ett antal ggr.”

”Som sagt, alltid välformulerat och intressant att läsa det du skriver. Och din bok ”Investeraren” bör alla läsa.”

”Min intro till aktiemarknaden var Tradingguiden av Bernhardsson. Nu läst hans nya, Investeraren, som även inkluderar internetbolagen, börspsykologi, analysprocess mm. Rekommenderas!”

”Ordentlig finansbibel, ett måste att ha läst imo.”

”En bok du tar med dig, och återvänder till, genom kärriären som investerare.”

”Grym bok!”

”Instämmer, Investeraren är en bra start, fantastiskt bra bok.”

”Första boken jag läser frivilligt sen skolan.”

”Nu är boken färdigläst, bästa boken inom finans jag läst och väldigt lärorik!”

”Måste säga att boken är helt suveränt uppbyggd. Dessutom är den lätt att läsa.”

”Helt suverän! Fullproppad med allt som rör börs och mer därtill.”

”Boksigneringslunch med utsikt och strålande höstväder.”

”Ett måste för någon som vill investera.”

”Amsterdam Stadsarkiv. Sista research och faktakoll för nya boken som kommer i september.”

”Boken är strukturerad, pedagogisk och välskriven med sina grafer, bilder och med kända och mindre kända citat.”

”Tack för två fina böcker! Du har gjort ett fantastiskt arbete med att samla allt på ett ställe. Jag är tacksam!”

”Sista korret.”

Boken ges ut av förlaget Lind & Co.