Välkommen till Investeraren!

Hej! Välkommen till Investeraren, roligt att du har hittat hit. Jag heter Jonas Bernhardsson och arbetar som privatinvesterare och författare. Jag startade Investeraren 2005 för att visa hur alla kan lära sig att investera. Bakgrunden var enkel: jag hade under många år byggt upp en egen aktieportfölj som år för år började ge mig allt större frihet. Och så hade jag tröttnat på dåliga fonder. Fyra av fem aktiefonder slår inte index. Så jag tyckte att vi fondsparare ofta betalade för en avkastning vi inte fick. Varför inte förvalta ditt kapital själv stället? Kostnaden för det är 0 kr/år.

Det kan låta märkligt, proffsen i finansbranschen slår inte index – hur kan det vara så? Orsakerna till finansproffsens mediokra prestationer är två: dels är finansiella marknader väldigt effektiva och dels tar aktivt förvaltade fonder ut en avgift. En fond som till exempel avkastar 6 procent per år och har en avgift på 2 procent tar alltså en tredjedel av avkastningen. Ska man spara i fonder så får man välja noggrant, dels sprida riskerna, men också leta efter fonder med låga avgifter.

Här kan du alltså lära dig att investera och bli en investerare. Saknar du tid eller intresse visar jag hur du enkelt kan spara i fonder med låga avgifter. Här hittar du de fonder jag själv sparar i till barnen. Vill du ta lite mer risk kan du lära dig grunderna för att bygga upp en egen aktieportfölj. Ofta blir det början till ett livslångt intresse. Man lär sig hur företag, människor och samhället fungerar.

Här hittar du allt du behöver. Sidan är gratis och helt oberoende. Så varför inte investera några minuter för att komma igång med ett eget sparande.

Börja här: Kom igång och bli en investerare

Välkommen!

Jonas Bernhardsson

info@investeraren.se

Sidan använder affiliate-länkar från Adrecord och Tradedoubler.