Välkommen till Investeraren

Hej! Välkommen till Investeraren, roligt att du har hittat hit. Jag heter Jonas Bernhardsson och arbetar som privatinvesterare, utbildare och författare. Jag startade Investeraren 2005 för att visa hur alla kan lära sig att investera. Bakgrunden var enkel: jag hade under många år byggt upp en egen aktieportfölj som år för år gav mig allt större frihet. Och så hade jag tröttnat på dyra och dåliga fonder. Mer än fyra femtedelar av alla aktivt förvaltade aktiefonder slår inte index. Så jag tyckte att vi fondsparare ofta betalade för en avkastning vi inte fick.

Det kan låta märkligt, proffsen i finansbranschen slår inte index – hur kan det vara så? Orsakerna till finansproffsens mediokra prestationer är två: dels är finansiella marknader väldigt effektiva och dels tar aktivt förvaltade aktiefonder ut en avgift som urholkar värdet på ditt sparande. En fond som till exempel avkastar 6 procent per år och har en avgift på 2 procent tar alltså en tredjedel av avkastningen. Varför inte förvalta ditt kapital själv stället? Kostnaden för det är 0 kr/år.

Här kan du lära dig att investera. Saknar du tid eller intresse visar jag hur du enkelt kan spara i fonder med låga avgifter. Vill du ta lite mer risk kan du lära dig grunderna för att bygga upp en egen aktieportfölj.

Här hittar du allt du behöver. Så varför inte investera några minuter för att komma igång med ett eget sparande.

Börja här: Kom igång

Välkommen!

Jonas Bernhardsson

info@investeraren.se