Om Investeraren

Jonas Bernhardsson, Investeraren.se

Jag heter Jonas Bernhardsson, jag arbetar som privatinvesterare och är författare till Investeraren och Investera som mästarna. Jag startade Investeraren 2005 för att visa hur du kan lära dig investera. Bakgrunden var enkel: jag hade tröttnat på dyra och dåliga fonder. Mer än fyra femtedelar av alla aktivt förvaltade aktiefonder slår inte index. Så jag tyckte att vi fondsparare betalade för en avkastning vi inte fick.

Det kan låta märkligt, proffsen i finansbranschen slår inte index – hur kan det vara så? Orsakerna till finansproffsens mediokra prestationer är två: dels är finansiella marknader väldigt effektiva och dels tar aktivt förvaltade aktiefonder ut en avgift som urholkar värdet på ditt sparande. En fond som till exempel avkastar 6 procent per år och har en avgift på 2 procent tar alltså en tredjedel av avkastningen. Varför inte förvalta ditt kapital själv stället? Kostnaden för det är 0 kr/år.

Här får du som är nybörjare hjälp med ditt sparande och dina investeringar. Det är en helt oberoende och gratis sajt. Saknar du tid eller intresse visar jag hur du enkelt kan spara i fonder med låga avgifter. Vill du ta lite mer risk kan du lära dig grunderna för att bygga upp en egen aktieportfölj.

Här hittar du allt du behöver. Så varför inte investera några minuter för att komma igång med ett eget sparande.

Kom igång – bli en investerare

Välkommen!

Jonas Bernhardsson

info@investeraren.se

Investeraren är en gratissida. Vi samarbetar i affiliateprogram med Adrecord, Adtraction, AmazonTradeDoubler.