Investeraren

En heltäckande handbok för både investeraren och tradern. Lär dig fundamental och teknisk analys från grunden, företagsanalys, investerarens psykologi och hur man investerar som proffsen.
Författare: Jonas Bernhardsson

Köp boken på Adlibris
Köp boken på Bokus


Investeraren – Allt du behöver veta om finansmarknaden 
ger dig förståelse för hur konjunktur, förväntningar, finans och penningpolitik påverkar börsen. Du lär dig hur finansiella marknader fungerar (och inte fungerar) och får veta mer om historiska börsbubblor från holländska tulpanlökar på 1600-talet till internet, it-bubblan och subprimekrisen.

Du får omfattande kunskaper om aktier, obligationer och optioner. Här finns utförliga förklaringar av fundamental och teknisk analys, affärsmodeller, psykologi och olika placeringsstrategier. Du lär dig tolka bokslut och nyckeltal, hur man hittar de bästa aktierna, minskar riskerna och undviker fallgroparna. Investeraren är ett gediget referensverk.

Vill du få avkastning på ditt sparande? Bygga upp en egen aktieportfölj? Du kanske siktar på att bli ekonomiskt oberoende? Investeringar i aktier är det överlägset bästa sättet att bygga en förmögenhet.

Innehållsförteckning – läs pdf

 

Omdömen

”Investeraren är härlig läsning för den som är intresserad av finans. Intressant historik kring börshandelns brokiga och bubbliga historia samsas med mer undervisande partier. Boken har en lätthet och lustfylldhet över sig. Perfekt att ha liggande som uppslagsverk.”
– BTJ (Bibliotekstjänst)

"En oumbärlig bok för dig som vill begripa finansmarknaderna. Den är pedagogisk, rolig, välskriven och ger nyttiga perspektiv. Jonas Bernhardsson visar med en rad underhållande exempel att på börsen går historien alltid igen, pinsamt nog."
– Veckans Affärer 

"Den som bara tänker läsa en enda bok om finansmarknaden och aktiesparande i sitt liv ska absolut välja denna. En läsupplevelse och en njutning att ta sig igenom pärm till pärm."
– Aktiespararen

”En intressant bok för alla aktörer på marknaden. Den behandlar både fundamental- och teknisk analys på ett komplett sätt. Boken är mycket läsvärd.”
– Dagens Industri

”Ger en målande och lättförståelig bild av aktiemarknaden. Fängslande beskrivningar och krascher håller läsaren i ett järngrepp. Boken kan varmt rekommenderas för den som på ett intressant och lärorikt sätt vill lära sig mer om aktiemarknaden och vad som styr den.”
– Börsveckan

”En överraskande intressant och underhållande bok för dig som vill investera. Heltäckande och lättläst."
– Aftonbladet

”Den som vill veta mera om den ekonomiska värld som vi lever i kan med fördel läsa den nyutkomna boken Investeraren. Bernhardsson har ett spänstigt språk och förklarar pedagogiskt och stundom humoristiskt.”
– Östra Småland

”Du är sugen på att bli en framgångsrik aktör på börsmarknaden men saknar en del grundkunskap? Då har vi ett bra boktips. Nyttig läsning för den som vill investera på börsen.”
– Café

”Omväxlande, spännande, rolig och lärorik. För den som vill förstå spelet på marknaden och hur man investerar framgångsrikt i aktier. Oerhört intressant läsning!” 
– Gotlandstidningen

”En absolut favorit. Det är inte ofta en initierad bok om aktiemarknaden, aktiesparande och optionsmarknaden är en sådan underhållande läsning.”
– Aktiespararen 

 

Boken ges ut av förlaget Lind & Co.

 

 

”I hela mitt liv har jag inte träffat en vis människa som inte läser hela tiden. Inte en enda. Du skulle bli förvånad om du visste hur mycket Warren och jag läser. Mina barn skrattar åt mig, de tycker jag är en bok med ett par ben som sticker ut.”

 – Charlie Munger

”Det mest värdefulla som en investerare kan göra är att läsa. Har du lagt märke till att de stora investerarnas kontor är fulla av böcker, inte dataskärmar?”

– Ian Cassel

Search