Investeraren

Vill du få avkastning på ditt sparande? Bygga upp en egen aktieportfölj? Du kanske siktar på att bli ekonomiskt oberoende? Investeringar i aktier är det överlägset bästa sättet att bygga en förmögenhet.
Författare: Jonas Bernhardsson

Köp boken på Adlibris
Köp boken på Bokus

 

Investeraren – Allt du behöver veta om finansmarknaden (462 sidor) ger dig förståelse för hur konjunktur, förväntningar, finans och penningpolitik påverkar börsen. Du lär dig hur finansiella marknader fungerar (och inte fungerar) och får veta mer om historiska börsbubblor och krascher från holländska tulpanlökar till it-bubblan, subprimekrisen och virtuella kryptovalutor. Investeraren är ett gediget referensverk och den mest kompletta svenska boken om börsen.

Boken ger dig omfattande kunskaper om aktier, obligationer och optioner. Här finns utförliga förklaringar av fundamental och teknisk analys, investerarens psykologi, hur man analyserar aktier som proffsen samt olika placeringsstrategier. Du lär dig tolka bokslut och nyckeltal, hur man hittar de bästa aktierna, minskar riskerna och undviker fallgroparna.

Investeraren är en heltäckande, lättläst och underhållande handbok om finansmarknaden för dig som vill investera i aktier, men också för dig som vill lära dig hur börsen fungerar. Denna utgåva är en omfattande omarbetning och utökning av finansklassikern Tradingguiden från 2002. Boken gavs ut första gången 1996.

Innehållsförteckning – läs pdf

 

"En oumbärlig bok för dig som vill begripa finansmarknaderna. Den är pedagogisk, rolig, välskriven och ger nyttiga perspektiv."
– Veckans Affärer om Tradingguiden 

"Den som bara tänker läsa en enda bok om finansmarknaden och aktiesparande i sitt liv ska absolut välja denna. En läsupplevelse och en njutning att ta sig igenom pärm till pärm."
– Aktiespararen om Tradingguiden

 

Boken ges ut av förlaget Lind & Co.

 

”I hela mitt liv har jag inte träffat en vis människa som inte läser hela tiden. Inte en enda. Du skulle bli förvånad om du visste hur mycket Warren och jag läser. Mina barn skrattar åt mig, de tycker jag är en bok med ett par ben som sticker ut.”

 – Charlie Munger

”Det mest värdefulla som en investerare kan göra är att läsa. Har du lagt märke till att de stora investerarnas kontor är fulla av böcker, inte dataskärmar?”

– Ian Cassel

Search