Investeraren.se
Förvalta ditt kapital själv

     

Förstasidan

Om Investeraren.se

Aktieskola

Analysskola

Böcker

Artiklar och krönikor

Media

Länksamling

Kontakt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Tradingguiden

   
Tradingguiden ”Tradingguiden är en oumbärlig bok
för dig som vill begripa finansmarknaden.
Den är pedagogisk, rolig, välskriven
och ger nyttiga perspektiv.”
– Veckans Affärer

Tradingguiden är en oumbärlig bok för dig som sysslar med aktier. Den är heltäckande, objektiv och pedagogisk samt rekommenderas av ledande institutioner och tidningar, från Aktiespararna till Privata Affärer. Boken är lättläst och vänder sig till såväl nybörjare som proffs.

Tradingguiden ger dig utförliga kunskaper om aktier, obligationer och optioner. Du kan läsa om historiska spekulationsbubblor, från holländska tulpanlökar till IT-bubblan. I denna omarbetade upplaga (2002) går författaren fördjupat igenom fundamental och teknisk analys. Du lär dig läsa bokslut och ekonomiska nyckeltal. Du får en förståelse för hur konjunktur, finans- och penningpolitik påverkar börsen. Boken redogör för olika placeringsstrategier, teorin om den effektiva marknaden – och mycket, mycket mer.


Avsnitt ur Tradingguiden – ladda ner och läs

Här kan Du ladda ner och läsa några utvalda avsnitt direkt ur boken. Filerna är i pdf-format så så du behöver Acrobat Reader för att kunna läsa dem. Du kan ladda ner Acrobat Reader gratis här.

Kapitel (pdf) Storlek
Innehåll (43 Kb)
Holländsk tulpanhysteri på 1600-talet (38 Kb)
Ch-ch-ch-ch-Changes (637 Kb)
Affärsidén – företagets själ (37 Kb)
Konjunktur och valuta (164 Kb)
Fungerar marknaden? (1 Mb)
Att läsa börssidorna (1,4 Mb)
Börstendenserna (30 Kb)
Optioner och warrants (36 Kb)
Vad är fundamental analys? (47 Kb)
Vad är teknisk analys? (358 Kb)
Lär dig ta förluster (149 Kb)
Marknaden är effektiv (32 Kb)

© Jonas Bernhardsson och Fischer & Co. Ingen del av textmaterialet får kopieras eller reproduceras utan skriftligt tillstånd av författaren.


Omdömen om Tradingguiden

”Äntligen kommer Tradingguiden i ny, utökad upplaga. Den som bara tänker läsa en enda bok om finansmarknaden och aktiesparande i sitt liv ska absolut välja denna. Tradingguiden är både faktaspäckad och underhållande att läsa. Boken är fylld av personliga reflektioner, anekdoter och roliga historier som speglar att investeringar handlar om både allvar och lust. Den ger automatiskt en fördjupad kunskap om det man måste veta som investerare, spekulant och trader. Tradingguiden är en läsupplevelse och en njutning att ta sig igenom från pärm till pärm.”
– Aktiespararen


”Tradingguiden är en oumbärlig bok för dig som vill begripa finansmarknaden. Den är pedagogisk, rolig, välskriven och ger nyttiga perspektiv. Jonas Bernhardsson visar med en rad underhållande exempel att på börsen går historien alltid igen, pinsamt nog.”
– Veckans Affärer
 

”En utmärkt bok i ett snårigt ämne!”
– Privata Affärer


”Tradingguiden är en intressant bok för alla aktörer på marknaden. Den behandlar både fundamental- och teknisk analys på ett komplett sätt. Boken är mycket läsvärd och jag har rekommenderat den till flertalet av mina kunder och läsare.”
– Ingemar Carlsson, Dagens Industri


”Tradingguiden (som vi skrev om i nr 6/7) har blivit en absolut favorit. Det är inte ofta en initierad bok om aktiemarknaden, aktiesparande och optionsmarknaden är en sådan underhållande läsning. Om du ska läsa en enda bok i år tycker jag du ska välja Tradingguiden. Den ger en överlägsen introduktion till tankarna bakom rörelserna på aktiemarknaden. Boken är också ett lättillgängligt referensverk och en bra uppslagsbok.”
– Anders Ström, Aktiespararen


”Tradingguiden ger en målande och lättförståelig bild av hur spelet fungerar på och kring aktiemarknaden. Fängslande beskrivningar och krascher håller läsaren i ett järngrepp. Boken kan varmt rekommenderas för den som på ett intressant och lärorikt sätt vill lära sig mer om aktiemarknaden och vad som styr den.”
– Börsveckan


”Tradingguiden är, parallellt med Robert Hagströms The Warren Buffet Way och Influence av Robert Cialdini (professor i psykologi) en oumbärlig bok i mitt yrkesliv.”
– Mats Edman, FinansVision


”Det svenska folket har fått ett aktivt intresse för den tidigare ganska mytomspunna värdepappersmarknaden, men ofta nog utan att ha en helhetsuppfattning om hur den fungerar. I detta avseende fyller Bernhardssons arbete ett stort behov. Den lättflytande stilen gör boken mycket lättläst. Efter ett inledande historiskt avsnitt om spekulations- och finansskandaler (Kreuger, Wall Street) följer färska paralleller (Holstein, Birgersson) med lättfattliga analyser av händelseförlopp. Elementära begrepp i företags- och nationalekonomi förklaras, liksom marknadens institutioner och värdepapper. Fundamental och teknisk analys genomgås på ett lysande sätt. En omfattande ordlista avslutar denna intressanta och gedigna bok.”
– Eric Carlheim Gyllenskiöld, Bibliotekstjänst


”Tyvärr kunde jag inte släppa taget om boken! Elände att vi fick den i tentaveckan. Den är spännande som en deckare!”
– Elev på IHM Business School


”En överraskande intressant och underhållande bok för dig som vill investera och spekulera och lära dig mer om spelet på finansmarknaden. Heltäckande och lättläst.”
– Aftonbladet


”Tradingguiden är omväxlande, spännande, rolig och lärorik. För den som vill förstå spelet på marknaden och hur man spekulerar och investerar framgångsrikt i huvudsakligen aktier. Oerhört intressant läsning!”
– Gotlandstidningen


”Du är sugen på att bli en framgångsrik aktör på börsmarknaden men saknar en del grundkunskap? Då har vi ett bra boktips. Jonas Bernhardssons Tradingguiden är nyttig läsning för den som vill investera och spekulera med sina sparade slantar på börsen.”
– Café

 

KÖP BOKEN HÄR

AdLibris
Bokus

 
 Läs Kontentan av 
 boken
 

RECENSIONER

Bokrecensioner
Bokrecension

 

 

 

© Jonas Bernhardsson | E-post: jonas.bernhardsson@investeraren.se